Konnichiwa Nihon! - Reisverslag uit Tokio, Japan van Maaike Fleskens - WaarBenJij.nu Konnichiwa Nihon! - Reisverslag uit Tokio, Japan van Maaike Fleskens - WaarBenJij.nu

Konnichiwa Nihon!

Blijf op de hoogte en volg Maaike

29 April 2018 | Japan, Tokio

Tokyo Mastery - dag 1

Deze reis steekt toch wel heel erg af bij mijn vorige avonturen. De mogelijkheid om naar Tokyo te gaan kwam op mijn pad en ik heb ‘en met beide handen aangegrepen. Maar eigenlijk weet ik niet veel over Japan. Het is zelfs mijn eerste reis maar Azië. De afgelopen maanden heb ik me volop kunnen voorbereiden, maar om een of ander reden heb ik naast wat info inwinnen eigenlijk niets extra’s gedaan of gelezen. Het komt er dus op neer dat ik me laat verrassen door wat ik tegen ga komen aan het einde van de vlucht. Ook wel een keertje leuk!

De reis op zich ging prima. Een klein beetje vertraging, maar die was uiteindelijk ingelopen en zondagochtend om 0800 landden we op Narita. Ik moet wel een beetje wennen aan al het Japans om me heen en merk echt dat ik een beginner ben qua taal. Maar nu ik er eenmaal een paar uur heb rondgehuppeld, begint het al wat te wennen.

Omdat ik al bijna 24 uur op was toen we aankwamen, is het nog niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik gewoon in Tokio ben. Heel onwerkelijk nog. Het navigeren in de metro gaat prima en zoals verwacht gaat alles hier heel efficiënt. Met koffers en al zijn we het eerste, het beste Japans ogende restaurant ingerend. Ik heb meteen Tempura gegeten, jam! We zijn daarna in een keer goed naar ons appartement gereisd en na het afzetten van de koffers hebben we even een drankje gedaan. Na een paar biertjes en wat kaarten waren we allemaal zo gaar dat we even terug naar het appartement zijn gegaan om uit te rusten. Dadelijk gaan we weer op ontdekkingstocht.

Toch wil ik het wel even ergens over hebben. Namelijk de toiletten hier. Wat een levkensveranderende ervaring! Het hokje is mega klein, dus moest wel met mijn benen in mijn nek en knieën tegen de deur gaan zitten, maar het is de moeite waard. Ten eerste, als je gaat zitten merk je meteen dat de bril verwarmd is. Erg aangenaam. Naast het toilet zit een een console met allemaal knopjes. Natuurlijk met Kanji aangegeven wat welk knopje doet, maar ik had al gehoord dat het een hele ervaring zou zijn. Dus ik heb gewoon elk knopje geprobeerd. Voor de toilet connaisseurs onder ons: je kan het vergelijken met een automatisch bidet. Ik had wel even een ‘whoo’ momentje, maar ik heb me nog nooit zo fris en fruitig gevoeld na een toiletbezoek.

• 29 April 2018 - 13:17

Annemieke Fleskens :

Leuk maaike, weer een reisverslag! ! Kijken We weer naar uit!

• 30 April 2018 - 11:30

Joyce:

Hoi Maaike,
    Leuk dat je een reisverslag bijhoudt!
    Ja, super, die toiletten daar. En al die verschillende slippers voor verschillende ruimtes is ook even wennen.
    Veel plezier en succes in het gebruik van het Japans
    Groetjes
    Joyce